Home Over ons Onze wandelingen Ledeninfo contact

Ravels-Weelde-Poppel

De Ravelse Wandelaars

Home

Over ons

Onze wandelingen

Ledeninfo

Contact

Login wandelkalender


www.vlaanderenwandelt.be

www.rawepo.be

www.falos.be

www.beneluxwandelen.eu

gemeente ravels

buienradar

Lauwers Leo

Kapelstraat,36,

2380 Ravels


00 32 (0)499/722549

leolauwers@outlook.com

Enkele links

Voor alle inlichtingen

Mieke Pap wandeling

Verslag Mieke Pap 2017

SNEEUW EN REGEN TEISTEREN 12de MIEKE PAP-ROUTE.Dagenlang van te voren werd het aangekondigd en het viel er ook uit : een pak sneeuw, gevolgd door regen, speelde de 12de Mieke Pap-route en 6de Marathon van ’t Kempens Landgoed behoorlijk parten. Nog een geluk dat de voorspelde sneeuw in de vroege ochtend uitbleef en er pas rond 10h witte vlokken neerdaalden. Maar dan was het hek ook helemaal van de dam en dat had als gevolg dat er vanaf 11h nog nauwelijks wandelaars aan de start verschenen.


De die-hards van de lange afstand (ze waren toch weer met 88 !)waren dan al enkele uren onderweg en konden toen nog echt genieten. En ook de eerste uren met sneeuw konden ze nog smaken, omdat het idyllische en unieke plaatjes opleverde. Spijtig dat de regen nadien de ondergrond erg drabbig maakte, zodat het moeilijk wandelen werd. Het bekende wandelkoppel Willy en Marij uit Sint-Gillis-Waas koos eieren voor hun geld en maakte de tocht ( omwille van de organisatie van hun eigen club op zondag) van 50 km vanuit Poppel al op zaterdag. Zij bleven praktisch sneeuwvrij en waren in de wolken over het aangeboden parkoers.


Uiteindelijk verschenen er toch nog bijna 600 (596 om juist te zijn) wandelaars aan de start, zowat 100 meer dan de verhoopte 500. Ook nog te vermelden : twee bussen uit respectievelijk Schaffen en Paal brachten op zich al 93 wandelaars aan. In normale omstandigheden waren er dat wellicht 1500 geweest en kon de kassier van de Ravelse Wandelaars zich in de handen wrijven. Nu zit diezelfde kassier met dezelfde handen……in het haar ! Maar wees gerust, ook dit komt hij wel weer te boven.


Helaas moesten de parkoers-kontroleurs Karel en Dré ook dit jaar weer vaststellen dat de afpijling werd gesaboteerd, meer bepaald in Gorp en Roovert (daar is het elk jaar prijs), maar ook op het slingerpaadje van de bossen van Molenheide in Poppel. Onbegrijpelijk toch dat die onverlaten de hobby van onze goedbedoelende wandelaars in de war proberen te sturen.

We werden dus met een hoop problemen geconfronteerd, maar dit alles viel weer onmiddellijk in het niets als we de commentaren hoorden van de aankomende wandelaars over het aangeboden parkoers. We zijn het ondertussen gewend, maar het is toch telkens weer een enorme voldoening dat onze inspanningen om een zo aantrekkelijk mogelijk traject aan te bieden naar waarde worden geschat. Het is een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Als nuchtere Kempenaars komen we deze tegenslag met het weer wel opnieuw te boven : zo snel mogelijk vergeten en voortboeren is de boodschap.


Rest mij nog de besturen, verenigingen en medewerkers te bedanken voor hun bijdrage aan de organisatie van deze jaarlijkse wandelhappening. En dat waren dit keer : het gemeentebestuur van Ravels, VVV Toerisme Ravels, het Agentschap voor Natuur en Bos, de plaatselijke jachtverenigingen, Mevrouw Misonne en opzichter Luc Versteynen van privaat domein de Schrieken, waar we ook dit jaar weer mochten passeren, de diverse eigenaars en beheerder van de Nederlandse landgoederen Gorp en Roovert, Nieuwkerk, Ooievaarsnest en landgoed de Hoevens, Brabants Landschap, de talrijke helpers van de Ravelse Wandelaars (met een eresaluut aan de parkeerwachters en parkoers-kontroleurs die in de vroege ochtend koude en sneeuw moesten trotseren), Jes en Elly van Wereldwinkel. Tenslotte nog de uitbaters van de Bourgondische Brouwerij en het Hegse Stalleke, Mieke Pap, Aarle IJs en Radio Paloma, de Nieuwe Hoef en campingboerderij Breehees en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

 

Wij geven nu al rendez-vous voor de 3de POPPELS GLORIE op zaterdag 2 juni 2018, die ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de wandelclub zal aangevuld worden met een monster-tocht van 75 km, die wij dan ook zeer toepasselijk MIEKE PAP GOES COMPLETELY BANANAS !! zullen heten !

Inmiddels kan je op www.beneluxwandelen.eu/laatste updates van 10 en 11 december enkele honderden foto’s van de 12de Mieke Pap-route raadplegen.Zondag 10 december 2017

6e Marathon van ’t Kempens Landgoed

42(45)  of   50  KM

De Ravelse Wandelaars (1060)


  • Afwisselende, rasechte natuurwandeling met al het mooie van Poppel en Goirle(Nl). Langs riviertjes en vennen, door en langs de bossen van voornamelijk Nederlandse landgoederen. Parkoers voor 75% onverhard !
  • Parkoerstekening (in kleur !)
  • Inschrijving aan 1,10 euro, 1,40 euro met sticker of 1,50 euro (1,80 euro met sticker) voor niet-leden
  • Vertrek : De Bourgondische Brouwerij, Weeldestraat 86, Weelde of gemeentezaal Poppel, Dorp 30, Poppel vanaf 6h30.
  • Overnachting mogelijk in hotel ‘Mieke Pap’(www.miekepap.be), boven startzaal, of B&B Het Schalks Genot (www.hetschalksgenot.be)
  • -Meer info : 0499/72.25.49 of via www.deravelsewandelaars.be

Uitslag 12e Mieke Pap route in PDF formaat: klik hier