OVER ONS

Onze geschiedenis

Wandelclub de Ravelse Wandelaars (DRW – Weelde) ontstond in het voorjaar van 2009 en vindt, eigenaardig genoeg, zijn oorsprong in ‘zusterclub’ en wielertoeristenvereniging WTC de Rappe Wielen.

Tot voor enkele jaren was het een ingebakken gewoonte dat het wielerseizoen bij de overkoepelende federatie Wielerbond Vlaanderen begon met een wandelbrevet, dat om beurt door de verschillende aangesloten wielerclubs werd ingericht. Toen de Rappe Wielen in 2006 werden uitgeloot, besloot men de wandeltocht voor wielertoeristen ook open te stellen voor het grote publiek onder de naam Mieke Pap-route, verwijzend naar het populaire volkscafé in Poppel, waar ze kind aan huis waren.

Dat leverde behoorlijk succes op en men besloot de tocht jaarlijks te herhalen. Omdat het overgrote deel van de deelnemers ‘gelegenheidswandelaars’ waren, brachten de volgende jaren, sterk weerafhankelijk, eerder wisselende resultaten . Aangezien men toch de wandeling wou behouden en meer bekendheid nastreven, werd in 2008 besloten als wielerclub aan te sluiten bij de Vlaamse Wandelfederatie met aansluitingsnummer A060.

Al vlug bleek dat het aangewezen was de boekhouding van het fiets- en wandelgebeuren gescheiden te houden en zo werd ervoor geopteerd in 2009 een echte wandelvereniging als ‘zusterclub’ boven de doopvont te houden. De vriendschapsbanden met de wielerclub blijven tot op heden gestand. Zo zijn meerdere leden van de wandelclub ook bij de wielerclub aangesloten en helpt men elkaar bij de eigen organisaties.

Ondertussen, einde 2014, telt de wandelvereniging meer dan 60 leden. Naast de Mieke Pap-route kwam er ondertussen een tweede inrichting bij, de Elfenwandeling, een gezamenlijk initiatief met het 11.11.11-comité en de gemeente Ravels en geheel ten voordele van de 11.11.11- aktie.


Voorzitter

Leo Lauwers, Kapelstraat 36,

2380 Ravels

014 65 63 83

leolauwers@outlook.com

Bestuur

Wenst U ook lid te worden van onze gezellige wandelclub, vul dan het onderstaande  formulier in en schrijf 10 € over op onze rekening:

BE09 9794 3332 3657

We heten U van harte welkom in onze wandelclub

Onze voordelen

aanmelding NIEUW lid

Home Over ons Onze wandelingen Ledeninfo contact

Ravels-Weelde-Poppel

De Ravelse Wandelaars

Home

Over ons

Onze wandelingen

Ledeninfo

Contact

Login wandelkalender


www.vlaanderenwandelt.be

www.rawepo.be

www.falos.be

www.beneluxwandelen.eu

gemeente ravels

buienradar

Lauwers Leo

Kapelstraat,36,

2380 Ravels


00 32 (0)499/722549

leolauwers@outlook.com

Enkele links

Voor alle inlichtingen