Kerst- & Nieuwjaarswandeling De Ravelse Wandelaars 2021-2022

Op een enkele uitzondering na zijn de meeste georganiseerde wandeltochten in België voor de nabije toekomst geannuleerd, in de Kempen zelfs al tot en met 8 januari 2022. Ook onze traditionele eindejaarswandeling Mieke Pap route en Marathon van 't Kempisch Landgoed hebben wij door coronamaatregelen spijtig genoeg moeten annuleren

.

 

Wij zijn echter niet bij de pakken blijven zitten en hebben i.s.m Mieke Pap en met goedkeuring van de Vlaamse Wandelfederatie , het heft in handen genomen om zelf enkele mooie wandelingen in mekaar te steken.

Dit heeft geresulteerd in een afgepijlde coronawandeling in Poppel vanaf woensdag 29/12 en alvast tot en met zaterdag 8 januari 2022. Je kan kiezen uit 3 afstanden : 7, 14 of 16 km (niet combineerbaar). De wandeling start uiteraard aan het café Mieke Pap. We bieden jullie een gevarieerd parkoers aan met afhankelijk van de afstand passages langs de Aa, langs en door de bossen aan Pannenhoef en Molenheide.

De 14 en 16 km verkennen ook enkele heidestroken in het noordwesten van Molenheide en de 16 km passeert ook langs een gerestaureerde stuifduin. Op een paar kleine stroken na is het absoluut geen modderig parkoers na de vele regen van de voorbije weken.

 

Voor en/of na de wandeling kan je uiteraard genieten van een drankje en/of hapje in het café. Daartoe zijn de openingsuren zelfs vervroegd naar 10h30, behalve op donderdag (sluitingsdag) en op Kerstavond en Kerstdag. Iedereen is van harte welkom !


Het Parcours

Start: Café Mieke Pap (Mitje), Dorp 28, 2382 Ravels

Afstanden : 7-14-16 km

Bekijk hieronder de wandelingen

Klik op je favoriete wandeling om ze eventueel te downloaden.