Coronawandeling:Pierencoronawandeling Ravels

Een uitgepijlde wandeling vanaf zondag 17 januari tot zondag 28 februari 2021. Ook voor (trail)lopers

WEGENS SUCCES VERLENGD TOT  28 FEBRUARI

Info & achtergrond wandeling

Uitgepijlde wandeling van zondag 17 januari tot en met zondag 28 februari


Vanwege het succes van de Poppelse coronawandeling hebben we nu ook in Ravels een tocht gepland. Naast de gewestbossen valt er ook wel een mooie wandeling uit te stippelen in de bosgebieden van Klein Ravels en het Ravels Kamp en dat hebben we dus gedaan.

De wandeltocht met afstanden van 9 (8,7) en 12 (11,7) km (deze maakt een extra lus van 3 km) vertrekt aan de (verharde) parking naast het terrein van FC Flandria aan de Raaftuinweg 2 te Ravels en wordt afgepijld met de geelrode kunststofpijlen ‘Mieke Pap’ of ’t Jachthuis (door mekaar gebruikt).

Door de ligging vlakbij bosgebied kunnen wij u tochten aanbieden die voor 91% (9 km) tot 93% (12 km) over onverharde paden lopen, maar wel zonder modder. De chronische betonitis heeft inderdaad weer toegeslagen.

Door boswerkzaamheden bij Kampheide hebben we het oorspronkelijke parkoers van 14 km wel moeten inkorten.

Het traject wordt uitgepijld van zondag 17 januari tot en met zondag 14 februari en doordat de wandeling in Poppel (9-13 km) verlengd wordt tot en met zondag 31 januari kunnen beide gecombineerd worden tot afstanden van 18, 21, 22 of 25 km (de afstand tussen beide startplaatsen is 8,7 km).


Ook een zeer mooi pacours voor (trail)lopers.

Vele lopers zijn deze tijd ook op zoek naar alternatieve parcoursen voor hun trainingen omdat er geen wedstrijden en/of vrije lopen worden georganiseerd.

Wandelclub De Ravelse Wandelaars bezorgt dan ook aan alle onze Ravelse (trail)lopers een mooi uitgepijld (trail)parcours aan, die vrij te lopen is. Het parcours biedt zeker enkele mooie trail paadjes.

Aan alle lopers een uitstekende gelegenheid om eens een afwisselend  looptraject af te werken.


Beschrijving wandeling

Vanuit de parking kom je via het sportpark en de gemeentelijke begraafplaats  onmiddellijk in de bossen van Klein Ravels terecht en doemt al snel de eerste blikvanger op, namelijk de grafheuvels van het Heike.

Langs en door het bosgebied gaat het nu naar de gemeentelijke visvijver het Speeksel, waar je helemaal rond mag stappen en/of lopen.

Je verlaat deze in de richting van het NAVO-vliegveld om dan langs twee vennetjes aan Paardsdrank te passeren en hier nog even wat smalle paden mee te ritsen.

De volgende bestemming is het bosgebied Ravels Kamp.

De 9 km splitst zich echter al eerder af  om terug Klein Ravels op te zoeken, steeds over bospaden, en uiteindelijk langs het BMX- en het ATB-mountainbikeparkoers van het Ravels Sportpark en achter de voetbalvelden terug aan de startparking te geraken.

Voor de 12 km maak je een extra lus die je door het bosrijke Ravels Kamp geleidt, o.m. via een smaller bospad en vervoeg je terug de 9 km in de richting van de aankomst.

Indien u problemen merkt bij de afpijling weet dan dat mijn (Leo Lauwers) gsm-nummer (0499/72.25.49) op elke pijl vermeld staat.

QR code te vinden bij de eerste pijl aan de hondenschool en tennis

Registratie wandeling

Om een eventueel globaal zicht te krijgen over het aantal deelnemers aan onze pierencoronawandeling vragen wij beleefd, je te melden indien je deze wandeling hebt afgewerkt. Je kan dit op 2 manieren:

Routebeschrijvingen

Route 9 km

Route 12 km

Geregistreerde wandelaars/lopers

Onderstaand vinden jullie de lijst van de wandelaars/lopers die aan onze pierencoronawandeling hebben deelgenomen :

 

Kalender

dag datum naamwandeling gemeente inrichter afstanden commentaar serial