WEERGODEN SPAREN 16de MIEKE PAP-ROUTE EN 10de MARATHON VAN ’t KEMPENS LANDGOED


Voor onze organisatie van 23 december tekende zich hetzelfde scenario af als voor onze recente Elfenwandeling van 11 november. In het begin van de week sloeg de schrik ons om het hart als we de voorspelde hoeveelheden regen voor de daaropvolgende dagen op de buienradar zagen verschijnen, om van de aangekondigde stevige wind maar te zwijgen. Maar naarmate de week vorderde diende zich een gunstiger situatie aan, met vooral op vrijdag minder nattigheid en zaterdag zelfs helemaal droog. Moet je goed weer dan blijkbaar toch verdienen ?

Uiteindelijk daagden 496 wandelaars op en dat was scherp in de buurt van de 500 die we gezien de omstandigheden hadden ingeschat.

Maar vanaf woensdag gingen we de route afpijlen en moesten er toch al enkele knopen doorgehakt worden om mogelijke risico’s te vermijden. De kortere afstanden 6 en 15 km werden geschrapt, alsook de passages langs de Aa en de Poppelse stuifduin voor de andere afstanden. Daardoor oogde de afstand van 8 km wel minder aantrekkelijk maar nood breekt nu eenmaal wet.

De langeafstandwandelaars (vanaf 28 km) was minder medelijden gegund en zij moesten langs de Rovertsche Leij een delicate( lees doornatte) doorsteek trotseren. Maar hierna werd het duidelijk beter en kon de meerderheid van de plassen ontweken worden.

Dat was ook te merken aan de alweer erg lovende commentaren over het aangeboden parkoers, zeker van de langeafstandwandelaars. Blikvangers dit jaar waren voor de kortere afstanden de doortocht van privaat domein de Schrieken, voor de langere gold dat voor de lus rond de Nieuwe Hoef met het Bankven en het Haneven, de uitgebreide doortocht van de Regte Heide en natuurlijk ook de Schrieken.

Voor de deelnemers aan de Mieke Pap goes holy shit !…150 km !! was het de derde en tevens laatste tocht van het drieluik en zij konden dus na gedane arbeid het felbegeerde holy shit t-shirt in ontvangst nemen. Hier past een welgemeende proficiat aan de 13 leden van de Ravelse Wandeaars die zonder uitzondering hun laatste opdracht tot een goed einde brachten.

Rest ons nog de organisaties en medewerkers die een bijdrage leverden aan het uiteindelijke slagen van dit wandelevenement in de bloemetjes te zetten. En dat waren deze keer : de talrijke helpers en helpsters van de Ravelse Wandelaars, de beheerders van landgoed Gorp en Roovert, Wim de Jong van Brabants Landschap, baron  Eric de Jamblinne de Meux van landgoed Nieuwkerk voor hun toestemming om het door hen beheerde gebied te betreden. Bosbeheerder Luc Versteynen voor zijn toestemming om privaat domein de Schrieken nog eens in de tocht op te nemen. De uitbaters van de Nieuwe Hoef, fam. Lemans van manège Het Hoefke in Riel, Elly en Toon voor de Kerststal van buurtschap Aarle, Gerrit en medewerkers (-sters) van ’t Hegse Stalleke en last but not least Mieke Pap in de gemeentezaal van Poppel om de deelnemende wandelaars van drank en spijzen te voorzien. En tenslotte ook de wandelaars zelf voor hun deelname !

Op de facebook-pagina’s van Chantale Scholiers, Kelly Hugaerts, Paul Vanhove en Nicole De Decker kan je enkele honderden foto’s van deze wandeltocht raadplegen.

Wij geven nu al rendez-vous voor de volgende editie die er zit aan te komen op zondag 29 december 2024 !


Enkele sfeerfoto’s