12e Elfenwandeling/3e Pierenmarathon: verslag

PRACHTIG WEER EN DITO PARKOERS ZORGEN VOOR REKORDEDITIE ELFENWANDELING.

 

Driemaal tereke hadden de weergoden ons al in de steek gelaten. Het werd dus hoog tijd dat ze ons eens gunstig gezind waren. En ze vonden inderdaad dat de tijd daar rijp voor was : we kregen een prachtige wandeldag met zeer aangename temperaturen. En of we dat geweten hebben : er verschenen 769 wandelaars aan de start, zo’n 200 meer dan de verwachte 500 à 600.

Niet minder dan 4 bussen die Ravels als bestemming hadden, leverden daarvoor een grote bijdrage : wandelclub Aalter met 69 deelnemers, Manke Fiel uit Asse met 52 leden en de Nederlandse Vrolijke Tippelaars uit Vlissingen en de Gondeliers uit Hardinxveld-Giessendam met een iets kleinere delegatie zorgden samen al voor meer dan 150 wandelaars. Deze laatste twee clubs kregen we trouwens al eerder over de vloer.

Verder stelden we de ons al bekende tendensen vast. De schare Pierenmarathonners waren weer vroeg op pad, ze waren weer met meer dan honderd en ze kwamen soms van erg ver (West-Vlaanderen). Velen daarvan verschenen aan de start in het erg populaire ‘Mieke Pap goes completely bananas’- t-shirt.  Ook onze Noorderburen waren talrijk vertegenwoordigd en het viel daarbij op dat sommigen er erg veel kilometers voor over hadden. Tenslotte ook een ruime delegatie uit Ravels zelf en de omliggende gemeenten.

Op de verschillende rustposten was het dan ook alle hens aan dek om de wandelaars zo snel mogelijk aan de nodige bevoorrading te helpen en er diende ook regelmatig bijgetankt te worden. Bij het Boswachtershuisje verliep dat wel iets stroever. Maar uiteindelijk viel alles wel in de goede plooi, temeer omdat ze weer konden genieten van de prachtige omgeving van Ravels.

Want de lofbetuigingen over het aangeboden parkoers waren weer legio. Onze oren tuiten er nog altijd van ! Blikvangers waren daar bij uitstek de talrijke nieuwe slingerpaadjes met bruggetjes in de Gewestbossen, de mooie vennen (of visvijver) en het slingerende mountainbikepad dat ze onderweg mochten doorkruisen. We zijn het ondertussen gewend geraakt, maar het blijft een enorme stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Rest ons nog de medewerkers (-sters) die hebben bijgedragen tot het grote succes van 12de Elfenwandeling en 3de Pierenmarathon van harte te bedanken. En dat waren dit jaar : de talrijke helpers van Wereldwinkel en de Ravelse Wandelaars, Guy Verelst, de gemeente Ravels en de mensen van de balie, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt, van wie we het Boshuis mochten uitbaten, de uitbaatster en helpsters van het Boswachtershuisje, hondenschool de Link voor het ter beschikking stellen van hun lokaal, de Christelijke Mutualiteit voor hun jaarlijkse bijdrage met de gezondheidsmeter, de eigenaar van het grasveld langs de Grote Baan, dat we als parking mochten bezigen en tenslotte alle anderen die ik mocht vergeten zijn.

U kan ondertussen al twee (uiterst positieve) verslagen en enkele honderden prachtige foto’s van deze Elfenwandeling terugvinden op www.beneluxwandelen.eu/laatste updates van 28 oktober.

Wij geven nu al rendez-vous voor de 13de Elfenwandeling en 4de Pierenmarathon, die zal plaatsvinden op zaterdag 24 oktober 2020, deze keer vanuit Weelde.