Coronawandeling:Poppels glorie in ‘t klein

Afgepijlde wandeling: 9km & 13 km


In navolging van vele andere wandelclubs bieden de Ravelse Wandelaars nu ook een afgepijlde wandeling aan die volledig coronaproof is en gratis toegankelijk voor alle recreatieve wandelaars. Het is de bedoeling dat de pijlen blijven hangen van woensdag 23 december tot en met zondag 31 januari 2021.

De wandeltocht met afstanden van 9 (8,9) en 13 (13,1) km (deze maakt een extra lusje van 4 km) vertrekt aan café Mieke Pap te Poppel en wordt afgepijld met de gelijknamige geelrode kunststofpijlen. Onderaan vinden jullie ook een beschrijvingen via gebruikte knooppuntenen.

Ingewijden weten ondertussen wat ze mogen verwachten en dat krijgen ze ook : een mooie en afwisselende natuurwandeling door wandelparadijs Poppel met de bossen van Molenheide en Overbroek en riviertje de Aa als blikvangers.

Na de gebruikelijke aanloop wandel je eerst een poosje langs de oever van de Aa om dan via Bremberg een heerlijk slingerpad door de bossen van Molenheide mee te grissen. De terugkeer voor de 9 km vat je bij Overbroek aan, waar je weer de oever van de Aa opzoekt en meteen over een kronkelend pad wandelt, waar tijdens het jaar nauwelijks een levende ziel langs komt, vanwege ontoegankelijk. Maar het ruimen van het riviertje en het jarenlange samenwerkingsverband met onze …. haagschaar brachten hier soelaas. Het pad blijft wel een beetje verraderlijk.  

Hierna gaat het verder langs de privaat bossen aan Pannenhoef om dan over een mooie dreef en ruilverkavelingswegen terug bij Mieke Pap aan te landen.

De 13 km maakt bij Overbroek een lusje van 4 km die je langs de plaatselijke bossen en een zandweg in de richting van Tulderheyde stuurt. Maar je verlaat deze zandweg om opnieuw de bossen in te duiken en via een veld- en verkavelingsweg kom je terug bij Overbroek, waar je het parkoers van de 9 km langs de Aa vervoegt tot op het einde.

Indien u problemen merkt bij de afpijling weet dan mijn (Leo Lauwers) gsm-nummer (0499/72.25.49) op elke pijl vermeld staat.

Degenen die van verder komen en graag over een grotere afstand zouden wandelen kunnen deze coronawandeling bv. combineren met de Bruggeskeswandeling van 10 km in Ravels, helemaal door de Ravelse Gewestbossen, met start aan het bezoekerscentrum Boshuis, Jachtweg 27 te Ravels en goed aangeduid met wit-rode bordjes met pijl.

 

Je gaat merken dat de wandeling over een zeer grote afstand de wandelknooppunten volgt met soms een eigen inbreng van onze parcoursbouwer. We geven dan ook graag een overzicht van deze wandeling in functie van de wandelknooppunten om de wandeling toch te volgen indien er gele pijlen moesten verdwenen zijn

  

 


 


 


 
 

 

 

 

Beschrijving route

Wij volgen nevenstaande knooppunten tot knooppunt 13.

Wij starten aan de kiosk in Poppel en volgen knooppunt 25 

Tussen KP 25 & 26 volgen we voor de eerste maal de boorden van de AA.

Bij KP 26 gaan we richting KP 14 en vervolgens KP 13.

Tussen KP 13 en 10 volgen wij ons eigen parcours door de bossen van Moleneinde.

 

 
 

 

 

 

 
 
We gaan richting KP 10 maar halwege naar links via boorden van AA
 
 

 

 
 

Eens aangekomen bij knooppunt 10 gaan we richting KP 12. halverwege tussen deze knooppunten is er een bruggetje over de AA. Eens dit bruggetje over kan je naar rechts om het parcours van 9 km te volgen.

Voor de wandelaars van de  13 km vervolgen hun weg naar KP 12 via 11 en 95 om via KP 28 terug te keren naar KP 12

Tussen KP 12 en 10 komen we terug aan het bruggetje over de AA dat we al eerder hebben overgestoken. Net voor het bruggetje gaan we hier naar links. Hier verlaten we het knoopuntenpad om voor de 2e maal een mooie doorsteek te maken langs de AA.

Na het volgen van de meanders  van de AA  steken we even door naar het knooppuntenpad om verder te wandelen naar KP 27 en KP 29

Vervolgens keren wij terug via KP 25 naar onze startplaats om te eindigen aan de kiosk.