HAPPEN EN STAPPEN BIJ MIEKE PAP

Dit vorig jaar opgestarte wandelinitiatief wordt vanwege het uitbundige succes (zowat 1000 deelnemers) dit jaar herhaald, wel met een totaal ander wandeltraject. Het is een initiatief van Mieke Pap en de Ravelse Wandelaars. Daarbij zorgde de wandelclub voor het parkoers en Mieke Pap voor het culinaire gedeelte.

Het is een wandeltocht waarbij je het nuttige, de gezonde beweging van het wandelen, mag koppelen aan het aangename proeven van enkele consumpties. De wandeling met een totale afstand van bijna 12,5 km mag je in twee stappen afwerken, een lus van 8 km en eentje van 4,5 km. Je mag je ook tot één lus beperken. Het parkoers loopt volledig langs het wandelknooppuntennetwerk van het Kempens Landgoed.

Voor je van start gaat mag je genieten van een kop koffie of thee met een lekker stukje warm appelgebak en zowaar een neut (schrobbelèrke) om goed opgewarmd aan de wandeling te kunnen beginnen. De eerste lus gaat over een afstand van 8 km en loopt na een verharde aanloop grotendeels door de bossen van Molenheide, aanvankelijk vooral over wat bredere dreven. Na het oversteken van de Beekseweg blijf je in Molenheide, maar wandel je ditmaal over een heerlijk slingerpad dat je uiteindelijk verlaat om via Bremberg en langs de oever van de Aa terug te keren bij Mieke Pap voor de tussenstop.

Je mag hier verse energie opdoen onder de vorm van huisgemaakte erwten- of uiensoep. Dat gaat voldoende zijn om de tweede lus van 4,5 km tot een goed einde te brengen. Dit traject verloopt langs het museum Vondhoeve, om dan via een ruilverkavelingsweg en fietspad een bosstrook nabij Pannenhoef te doorkruisen. Een onverhard pad brengt je uiteindelijk op dezelfde terugweg als bij de eerste lus. Bij aankomst krijg je dan als kers op de taart nog een overheerlijk borrelplankje.

Je mag van dit alles genieten voor de zeer democratische prijs van € 16,5. Bij de start bekom je een kaart met parkoerstekening en vermelding van de nummers van de rood-witte knooppuntenbordjes die je moet volgen om de wandeling te voltooien. Aan die kaart zijn de afscheurbare consumptiebons gehecht die je recht geven op de bovengenoemde culinaire geneugden.

Dit arrangement blijft het ganse na- en voorjaar geldig. Uitgezonderd donderdag kan je elke dag bij Mieke Pap terecht vanaf 11h. Om een vlot verloop te verzekeren is het aanbevolen zich op voorhand even aan te melden via tel. 014/65.50.10 of e-mail : info@miekepap.be.