Elfenwandeling

Onze wandeling ten voordele van de 11-11-11 actie : Zaterdag 11 november 2023- 2e luik MIEKE PAP GOES…HOLY SHIT!…150 KM !!

15e Elfenwandeling-6e Pierenmarathon

Zaterdag 11 november 2023

Prachtige, afwisselende natuurwandeling door de bossen en over zandpaden van Klein Ravels en Kampheide. Grondige verkenning van de Gewestbossen over brede en smalle, slingerende bospaden en bruggetjes. Langs het Kesseven.

Later meer.....

Startplaats 14e Elfenwandeling - 5e Pierenmarathon

14de ELFENWANDELING EN 5de PIERENMARATHON

AFSTANDEN : 7-8-12-18-20-26-30-36-42 en 46 km

Verslag

Succesrijke Elfenwandeling op 11 november

De jaarlijkse Elfenwandeling en Pierenmarathon te Ravels is een groot succes geworden. En dat hebben we voor een flink deel te danken aan de uitstekende weersomstandigheden, met een frisse start maar daarna volop zon en heel aangename wandeltemperaturen.

De diehards voor de langste afstanden waren gewoontegetrouw al vroeg op post (ze waren met een 70-tal) en zochten dan hun weg in de nog donkere omgeving. Sommigen van hen lieten zich, ondanks de waarschuwing bij de start, verrassen door pijlen van de ‘Ponyhoeve’ die op deze dag ook een wandeling gepland hadden en belandden even op het verkeerde pad.

Als deze wandelaars vertrokken zijn volgt er altijd wel een adempauze en vanaf 8h30 tot zowat 11h krijgen we dan het gros van de deelnemers over de vloer. Het was deze keer opvallend dat er heel wat niet-leden van een wandelclub aan de start verschenen en dat waren dan ook meestal wandelaars uit de onmiddellijke omgeving van Ravels. Het mooie weer heeft daar zeker toe bijgedragen.

De parkeerzones in de buurt van de Wouwer werden in snel tempo gevuld en vanaf 10h30 was het zoeken geblazen naar nog een vrij plekje in de omgeving. Het was dan al duidelijk dat we konden rekenen op één van onze meest succesrijke edities tot nu toe. En jawel, om 15h strandde de teller op exact 700 deelnemers, waarmee we in de wolken waren.

Op de rustposten was het alle hens aan dek om voldoende voorraad aan eten en drank te voorzien en moest er regelmatig bijgetankt worden. De commentaren over het aangeboden parkoers klonken ons weer heel bekend in de oren : de lofbetuigingen waren weer legio. Dat verraste ons helemaal niet : we weten ondertussen dat we ook in Ravels een prachtig aanbod aan wandelpaden kunnen voorschotelen met het Ravels Kamp en de Gewestbossen als blikvangers.

Rest ons nog de talrijke medewerkers te bedanken voor hun bijdrage aan dit succes. En dat waren deze keer : de vele helpers (-sters) van de Ravelse Wandelaars, het 11.11.11-comité en Oxfam Wereldwinkel,  de gemeente Ravels voor het ter beschikking stellen van de zalen van de Wouwer en de Chalet, hondenschool de Link voor hun kantine, Natuurpunt voor de chalet van het Boshuis, Talander vzw voor één van hun lokalen in Arendonk en tot slot enkele privé-eigenaars in Ravels voor het verlenen van parkeergelegenheid op hun terrein. Uiteraard danken wij ook de wandelaars voor hun financiële bijdrage.

Zij zorgden er gezamenlijk voor dat deze editie in de beste omstandigheden is kunnen verlopen.

Wij nodigen jullie inmiddels al hartelijk uit op onze  volgende 15de Elfenwandeling en 6de Pierenmarathon op zaterdag 11 november 2023 !


ingang " Het Miezerig Paadje"

 

Parcours Elfenwandeling & Pierenmarathon

Andere afstanden van onze elfenwandeling 2022

Klik op de gewenste afstand om een PDF pagina te downloaden.