Nabeschouwing Vlaanderen wandelt lokaal


Ons eerste wandelevenement na de lange corona-onderbreking, Vlaanderen wandel lokaal.. ook in Weelde, is spijtig genoeg maar een mager beestje geworden. Met 133 deelnemers bleven we ruim onder onze verwachting van zowat 300 wandelaars. Dit lage aantal is te wijten aan een 4-tal factoren : 

  • het teveel aan wandelorganisaties op één dag (90 clubs in Vlaanderen). Zo waren er wandelingen, onder dezelfde noemer, in Oud -Turnhout(110 deelnemers), Turnhout(53 deelnemers), Wortel(92 deelnemers) en Minderhout (121 deelnemers).
  • de corona-schrik die er nog bij veel wandelaars inzit.
  • het feit dat de verplichte voorinschrijving slechts enkele dagen ervoor werd geschrapt .
  • het geringe aantal Nederlanders dat door corona de grens overstak om bij ons deel te nemen.

 

Maar er is ook positief nieuws :

De actie voor nieuwe leden van de federatie en het schepje dat we er zelf bovenop deden heeft geleid tot de aansluiting van liefst 9 nieuwe leden en levert zo een totaal van 64 leden op, meer dan voor de corona en een nieuw recordaantal voor de club. Wandelaars die zich willen aansluiten kunnen zich kenbaar maken via deze pagina: https://www.deravelsewandelaars.be/lid-worden/

 

We bedanken onze helpers die in deze moeilijke tijden bereid waren een steentje bij te dragen en ook daar mogen we blij zijn dat we bv. weer met vier zijn om af te pijlen en dat opent perspektieven voor de toekomst.

 

Tenslotte nog enkele weetjes :

  • voorinschrijven voor wandelingen is niet meer verplicht.
  • de actie met de wandelboekjes 'Limited Edition' voor het gratis verkrijgen van een poncho of rugzak blijft doorlopen in 2021.
  • einde van dit jaar ontvang je een nieuwe lidkaart voor 2022.

De kalender met wandelingen die doorgaan kan je nog altijd vinden op www.wandelblog.com of op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender en natuurlijk ook op onze website (daar zullen ook de Nederlandse organisaties in de buurt vermeld worden).

Wij nodigen jullie nu al uit op onze volgende wandeltocht : 

 

de 5de Poppels Glorie van zaterdag 14 augustus.

Op gebied van parkoers wordt dat een absolute topper met voor de langere afstanden tot 20 km gloednieuwe wandelpaden van het gekende kaliber.