UPDATE maatregelen coronavirus

 

Bijkomende annulaties en nieuwe data n.a.v. de coronamaatregelen

18 maart 2020

 

 Het Coronavirus en de pogingen om het in te dijken beheersen momenteel ons leven.  Het vergt de nodige maatregelen en discipline van iedereen; maar als we allen de richtlijnen volgen kunnen we hopelijk deze periode zo kort mogelijk houden. 

Annulatie Vlaanderen Wandelt 
Na grondig overleg is er beslist dat Vlaanderen Wandelt in Koksijde en Asse NIET doorgaan.  Een moeilijke beslissing, maar nu moeten we in de eerste plaats denken aan de gezondheid van iedereen en de mogelijke gevolgen die de verspreiding van het virus nog kan hebben.  Het is dan ook niet aangewezen dergelijk massa evenement te organiseren. 
 

Andere wandeltochten
Momenteel zijn alle publieksactiviteiten verboden tot en met 5 april.  Als deze periode door de overheid verlengd wordt, dan zullen voor de referentieperiode ook alle tochten op geannuleerd geplaatst worden in de online kalender.  Sommige gemeentes hebben nu al beslist dat activiteiten niet kunnen doorgaan tot 19 april of soms langer.  Moet u hierdoor noodgedwongen uw wandeltocht annuleren, mail dit naar kalender@wandelsport.be (vermeld duidelijk naam club en datum en naam tocht). Wij passen dit aan in de online kalender. Wellicht zijn er ook medewerkers van clubs die tot de risicogroepen behoren, die zich in deze onzekere periode niet willen engageren en waardoor de club in de onmogelijkheid verkeert om te organiseren. Geef deze annulatie ook door via kalender@wandelsport.be.
Bij annulaties tot en met 30/04 wordt geen sanctie opgelegd bij het niet organiseren van de tocht. 

Enkele nieuwe data
De algemene vergadering van 2 april gaat NIET door. Nieuwe datum is donderdag 4 juni om 20u in Steenhuffel. (deze vergadering is alleen voor regiobestuurders)

De regionale vergadering Vlaams Brabant is definitief afgelast.  Via de verslagen van de 4 andere regio's informeren we de clubs van Vlaams Brabant. 

Antwerpen Wandelt en de verdeling van de gadgets op 29 maart vervalt.  Voor regio Antwerpen is een nieuwe datum bepaald waarop leden hun wandelboekje kunnen inruilen voor een rugzak of poncho.  Dit is op zondag 12 juli in Merksem op de tocht van de Merksemse Wandelclub De Stroboeren vzw. (dit is de club die ook Antwerpen Wandelt organiseerde)

Het IVV-congres dat voorzien was van 7 tot en met 10 mei wordt uitgesteld naar de periode 8 tot en met 11 oktober 2020. 

Bereikbaarheid secretariaten
Omwille van de maatregelen m.b.t. de Corona crisis zullen de kantoren niet meer fysiek bereikbaar zijn.
We verzekeren onze dienstverlening door onze medewerkers van thuis te laten werken. Onze lijnen zijn nog bereikbaar maar in een minimale bezetting. Uiteraard kan u via mail de medewerkers contacteren. Voor dringende zaken zijn we steeds bereikbaar op het mobiel nummer 0494/72 16 47

Bijkomend ter info
Alle opleidingen van Wandelsport Vlaanderen vzw zijn geannuleerd tot en met 18 april. (of nog langer als de overheid dit oplegt)

Indien nog zaken wijzigen, informeren we jullie ook via de website en facebook.  

Clubs die hun clubreis moeten annuleren en een annulatieverzekering via de federatie afgesloten hadden, kunnen contact opnemen met verzekeringen@wandelsport.be.  Helaas heeft onze verzekeraar al laten weten dat de reden van een pandemie geen reden is waarop mensen de annulatieverzekering kunnen inroepen. Wie door ziekte of besmetting (van zichzelf of van familie tot in de 2e graad) een reis niet kan maken, kan wel tussenkomst vragen.