Verslag 13de ELFENWANDELING en 4de PIERENMARATHON

Deze wandeltocht organiseerden we voor de 13de maal samen met het 11.11.11-comité en we schenken vervolgens de ganse opbrengst aan de 11.11.11-actie.

De tocht zelf is nagenoeg volledig volgens de verwachtingen verlopen. De weersomstandigheden waren ons gunstig gezind : een regenloze dag met een wat mistige start, maar rond de middag kwam de zon te voorschijn en werd het nog heel aangenaam wandelen.

We hadden vanwege de nog geldende corona-omstandigheden gerekend op een 400-tal deelnemers, het werden er uiteindelijk 405. We waren er ook van overtuigd dat we de wandelaars een prachtig en afwisselend parcours konden aanbieden en dat bleek ook uit de ontelbare positieve kommentaren en dito duimen omhoog.

In vergelijking met andere wandeltochten is 405 natuurlijk geen cijfer om hoog van de toren te blazen, maar we zijn nu eenmaal in een uithoek van België geposteerd en dat blijkt een onoverbrugbare handicap. Ontelbare wandelaars hebben ons al moed ingesproken door te zeggen dat we met onze parcoursen zeker het dubbel aantal deelnemers verdienen, maar helaas kopen we daar niets voor. We zullen ermee moeten leren leven. De positieve reacties blijven wel een stimulans om te volharden.

Bij de deelnemers merkten we de tendens dat onze Noorderburen toch weer stilaan de grens overschrijden om in België te gaan wandelen en dat op de langere afstanden toch weer trouwe wandelaars van heinde en ver kwamen opdagen.

We sluiten deze samenvatting af met een dankwoord aan allen die hebben bijgedragen aan de organisatie en goede afloop van deze tocht.

En dat zijn dit jaar : de talrijke helpende handen van de Ravelse Wandelaars en leden van Oxfam-Wereldwinkel, de gemeente Ravels voor het toelaten van het evenement, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt voor het bewandelen van hun eigendommen en/of beheerd gebied, het parochieteam Sint-Michiel voor het huren van de startzaal, de Molenkring Arbeid Adelt voor het uitbaten van een rustpost in hun prachtige Molen en het ter beschikking stellen van de aanliggende grasvelden als parking, Theehuisje Talander voor hun tuinterrasje en ook de uitbaters van Holstein Hoeve-ijs en de Klein Engelandhoeve voor het beheren van een rustpost in hun eigendommen.

We kunnen nu al melden dat we vanaf 2022 weer aanknopen met de oorspronkelijke datum van 11 november ( door het wegvallen van twee andere wandeltochten in de Kempen op die dag) als 11.11.11-wandeldag. Daarmee is in feite de cirkel rond en dat pleegt wel eens het moment te zijn om ermee op te houden. Maar wees gerust : bij leven en welzijn zijn we daar nog lang niet aan toe (en anders ook niet !).

wpDataChart met het verstrekte ID niet gevonden!