Verslag 15de Mieke Pap-route en 9de Marathon van ’t Kempens Landgoed

Het lijkt er sterk op dat de weergoden het in 2022 speciaal op ons gemunt hadden. Nadat we in februari de 6de Poppels Glorie al noodgedwongen moesten afgelasten wegens wateroverlast en stormschade, kieperden ze op 31 december opnieuw een flinke plens water over onze hoofden. Vooral tijdens de nacht en in de vroege ochtenduren was het prijs. De gevolgen waren niet te overzien. De verhoopte 500 deelnemers (waarbij we al rekening hielden met een voorspelde mindere zaterdag) bleven uit, de teller stokte op 304. Een mens zou er moedeloos van worden.

Uiteindelijk viel het overdag nog mee met de regen, maar toen was het kalf letterlijk en figuurlijk al lang verdronken. Dat het de laatste dag van het jaar was speelde natuurlijk ook niet in ons voordeel, vanwege de voorbereiding van de voorziene festiviteiten.

Maar het is algemeen geweten : de diehards laten zich door zulke omstandigheden niet van de wijs brengen. De lange afstand-wandelaars tekenden dus weer present, ze waren met een 75-tal en sommigen onder hen hadden er weer een flinke autorit voor over. Daarna noteerden we vooral inschrijvingen uit Ravels en naburige gemeenten, naast een behoorlijk aantal Noorderburen.

Ondanks de overvloedige regen lag het parkoers er nog behoorlijk bij. Enkele korte slijkstroken niet te na gesproken, noteerden we her en der nogal wat waterplassen die echter meestal omzeild konden worden. De sneldrogende Kempense zandgrond speelt ons daarbij in de kaart. Waren ook weer van de partij : de onverlaten die het telkens weer nodig achten een aantal pijlen te vervreemden of achteloos langs het parkoers te smijten, deze keer vooral op Belgisch grondgebied.

Ondanks al het onheil konden we ons ook deze keer weer optrekken aan de ontelbare positieve commentaren na de wandeling en later op de sociale media. Het is telkens toch weer een enorme stimulans om er in te blijven geloven. Als je lid bent (of wordt) van de facebookgroepen Wandelblog.com, Wandelagenda of Wandelen met Luc kan je tientallen foto’s en erg lovende begeleidende tekst over de 15de Mieke Pap-route terugvinden.

Rest ons nog de medewerkers/beheerders/uitbaters in de bloemetjes te zetten die ook deze keer weer hun bijdrage hebben geleverd aan onze organisatie. En dat waren : de talrijke leden/helpers/helpsters van de Ravelse Wandelaars, de gemeente Ravels voor de huur van de gemeentezaal Poppel, de beheerders van Natuur en Bos en de Nederlandse landgoederen Gorp en Roovert en de Hoevens,  Brabants Landschap (eigenaar van landgoederen Gorp de Ley, gedeelte van Nieuwkerk, de Regte Heide, ’t Riels Hoefke en Ooievaarsnest),  baron Eric Jamblinne de Meux (eigenaar van gedeelte Nieuwkerk) voor het verlenen van toegang tot hun eigendom, de uitbaters van Mieke Pap, ’t Jachthuis, de Nieuwe Hoef, manège ’t Hoefke en Elly en Toon voor het uitbaten van de verbruikersruimte van de Kerststal in Aarle.

Aan het einde van dit wandeljaar passen ook felicitaties aan de leden van de Ravelse Wandelaars die door hun deelnames aan talrijke wandeltochten in 2022  ervoor gezorgd hebben dat wij 3de geëindigd zijn in afdeling 9 van het clubkampioenschap en op die manier promotie hebben afgedwongen naar afdeling 8 ! Met de clubbijdrage voor hun verworven stempels op de stempelkaart worden ze ook beloond.

Wij wensen iedereen het allerbeste toe voor 2023 en geven nu al rendez-vous voor onze volgende wandeltocht : Poppels Glorie op zaterdag 4 maart 2023.