Verslag 5e Poppels Glorie

Omdat we er vanuit gingen dat de naweeën van het coronavirus nog hun effect zouden hebben bij onze wandeltocht hadden we de verwachtingen voor het aantal deelnemers niet echt hoog ingeschat. We rekenden op de helft van het normale aantal deelnemers en dan kwamen we ergens uit tussen de 300 en 400 wandelaars. Het werden er uiteindelijk 409, waarmee we tevreden mochten zijn.

Wat we wel met zekerheid wisten was dat we de wandelaars een prachtig parcours in volle natuur konden aanbieden en als er zich geen problemen zouden aandienen bij de bepijling, iedereen met volle tevredenheid zou kunnen terugblikken op deze dag.

Maar helaas bleek hier het schoentje te nijpen : twee van onze leden die de dag ervoor de volledige wandeltocht hadden verkend moesten signaleren dat er nogal wat pijlen verdwenen waren. Dat betekende dat er op zaterdag al vroeg diende ingegrepen te worden om de vroege vogels van de lange afstanden voor te blijven. Dat lukte uiteindelijk zeer nipt, ondanks het probleem nog groter bleek dan verwacht. Er waren niet alleen pijlen verwijderd, maar voor de eerste maal dat we het meemaken werden ook de geplastifieerde splitsingspapieren die tegen de bomen werden geplakt afgerukt en wat verder neergesmeten. Eigenaardig genoeg dienen deze problemen zich steeds op Nederlands grondgebied aan.

Achteraf bleek o.m. dat bij de natuurbegraafplaats de uitbaters de pijlen zelf verwijderd hadden (na de wandeling) omdat vermetele mountainbikers deze aan het volgen waren en zich zo op voor hen verboden terrein begaven.

Maar zoals vermeld konden we de problemen net voorblijven en hebben de deelnemers er uiteindelijk weinig of niets van gemerkt. Bovendien bleek dat ze met het heerlijke weertje uitermate genoten hadden van het aangeboden parcours en van de terrasjes aan het Jachthuis, den Bockenreyder en de Buitenman. Dat bleek ook het geval voor de 41 busreizigers van wandelclub WSV Wervik die vanuit het zeer verre West-Vlaanderen de overtocht gemaakt hadden. De ontelbare ‘duimen omhoog’ bij aankomst, de kommentaren op Facebook, het bleek overduidelijk dat deze wandeltocht ‘uit het patersvaatje’ indruk gemaakt had en daar kunnen we alleen maar ontzettend blij mee zijn. Foto’s en reacties kan u o.m. vinden op facebookpagina’s www.facebook.com/chantale scholiers, /jacques emaer, /kurt.mariska en anderen.

Tenslotte wensen wij alle leden te bedanken die hun bijdrage hebben geleverd bij de organisatie van deze 5de Poppels Glorie. Wij geven nu al rendez-vous voor onze volgende, de 13de Elfenwandeling en 4de Pierenmarathon op zaterdag 23 oktober.