Verslag 6e Poppel Glorie

6de POPPELS GLORIE EN MIEKE PAP GOES…HOLY SHIT!…150 KM!!

In de vroege morgen van zaterdag 4 maart was het al een drukte van belang in de feestzaal bij Mieke Pap. De deelnemers aan het 1ste luik van de 150 km tekenden al vroeg present om zo snel mogelijk te kunnen beginnen aan hun avontuur. Met nog enkele ‘last minute’-inschrijvingen in de zaal stopte de teller op 135 inschrijvingen voor deze nieuwe uitdaging. Wat hierbij uitermate opviel : liefst 13 leden van de Ravelse Wandelaars besloten het er op te wagen om deze zware opdracht tot een goed einde te brengen. Dat verdient alvast een welgemeende proficiat ! De andere deelnemers kwamen traditiegetrouw van heinde en ver, met veel bekende gezichten als regelmatige deelnemers aan onze organisaties.

Zoals gewoonlijk konden ze weer ruim voor het officiële start-uur de nog in het donker gehulde route aanvatten. Er was onderweg gezorgd voor een gepaste bevoorrading met taverne ’t Jachthuis als centrale rustpost, naast nog een drankpost tussen den Bockenreyder en de Buitenman en ook een extraatje in deze laatste. De weergoden lieten ons deze keer niet in de steek en zorgden voor aangenaam wandelweer, een enkel smosbuitje kon de pret niet bederven.

Eens deze bende op stap, keerde de rust weer in de feestzaal en dikte het deelnemersaantal toch wat trager aan dan we verhoopt hadden, om uiteindelijk te stranden op 518 wandelaars. Dat we in een uithoek van het land gevestigd zijn creëert blijkbaar een onoverbrugbare kloof om veel wandelaars aan te trekken, zeker op een dag als zaterdag. En hoe mooi de uitgestippelde route ook oogt, het zet bitter weinig zoden aan de dijk. We gaan ermee moeten leren leven.

Ook deze keer moesten we op sommige plaatsen van de route ingrijpen vanwege een gesaboteerde afpijling, onder de vorm van op een hoopje gesmeten en zelfs kapot gebroken pijlen. Vooral afpijler Luc moest de handen uit de mouwen steken bij zijn kontrole van de route op het landgoed Gorp en Roovert en langs het ven Broekeling.

Maar de ontelbare positieve commentaren over het aangeboden parkoers deden de balans toch weer in de goede richting uitslaan. Dat wordt geïllustreerd door de vele posts met tientallen foto’s van wandelaars op facebook en andere sociale media.

Rest ons nog de talrijke medewerkers die hebben bijgedragen aan de organisatie van deze wandeltocht van harte te bedanken. En dat waren deze keer : de talrijke helpende handen van de Ravelse Wandelaars, René Segers voor zijn bijdrage bij het afpijlen en kontroleren, Natuurpunt en de beheerders van landgoed Gorp en Roovert en de Utrecht voor het verlenen van toegang tot hun eigendom, de uitbaters van ’t Jachthuis, in den Bockenreyder, de Buitenman en Mieke Pap voor het verzorgen van de bevoorrading in de rustposten en/of aankomst. En last but not least uiteraard de deelnemende wandelaars.

Wij geven alvast rendez-vous voor onze volgende organisatie en tevens 2de luik van de 150 km : de Elfenwandeling en Pierenmarathon van zaterdag 11 november vanuit GC de Wouwer in Ravels.