Verslag van onze 4e Poppels Glorie van 28 mei ’19

 

We weten helaas niet waar en wanneer we de weergoden op hun tenen getrapt hebben maar feit is dat ze ons de laatste keren behoorlijk in de steek laten. En op dinsdag 28 mei was het wederom prijs. De weersvoorspellingen waren allesbehalve rooskleurig en dan is het kalf al voor de helft verdronken. Een fikse bui in de vroege morgen schrikte bovendien het legertje wandelaars af dat het er toch op wou wagen.

Het uiteindelijke resultaat was er dan ook naar : slechts 222 die-hards waagden zich aan de onderneming, zowat de helft van wat de verwachting was bij goede weersomstandigheden. En ze werden er ook een beetje voor beloond, want voor hen die vanaf 7h het vertrek namen en voor 12h30 de eindmeet bereikten viel het nog best mee. Al gingen daarna de hemelsluizen wel helemaal open.

Maar opgeven staat nu eenmaal niet in ons woordenboek en we trekken ons daarbij op aan de andermaal erg positieve commentaren op het aangeboden parkoers. Bij de deelnemers was er algemene waardering voor de vernieuwde aanloop langs de asperge- en andere velden aan Pannenhoef en zeker voor de twee lussen in het landgoed de Utrecht met de passage langs de Andreas Schotel-wandelroute als absolute blikvanger.

We gaan ervan uit dat het noodlot ons niet kan blijven tarten en kijken met vernieuwde moed uit naar onze volgende onderneming en dat wordt de 12de Elfenwandeling van zaterdag 26 oktober vanuit de Wouwer in Ravels.

Maar dat doen we niet zonder onze oprechte dank te hebben uitgesproken voor de helpende handen die hun bijdrage leverden aan deze laatste midweekwandeling (we verhuizen naar de zaterdag).

En dat waren deze keer : de eigenaar van de gronden aan Pannenhoef en privé-pad bij Tulderheyde waarlangs we mochten passeren, de beheerder van het landgoed de Utrecht, de 12 helpende clubleden van de Ravelse Wandelaars, de uitbaters en het zeer klantvriendelijke personeel van  Mieke Pap,  café Vijverzicht en taverne ’t Jachthuis aan Tulderheyde en de Biertuin.

Inmiddels kan je een paar honderd foto’s van deze wandeling raadplegen op www.beneluxwandelen.eu/laatste updates.

Wij geven nu al rendez-vous voor een volgende en 5de Poppels Glorie op zaterdag 30 mei 2020.