6de POPPELS GLORIE van ZATERDAG 26/02/2022

AFGELAST

AFGELAST

Tot onze spijt moeten wij jullie melden dat we onze 6de Poppels Glorie van zaterdag a.s. nood gedwongen moeten afgelasten.  De wateroverlast ( de Aa die bv. buiten zijn oevers is getreden) en de stormschade (omgevallen bomen) zijn van dien aard dat het onmogelijk wordt nog een waardig parkoers aan de wandelaars aan te bieden. Het is na alle corona-miserie een nieuwe tegenslag die ons treft, maar het is nu eenmaal niet anders.


Wij zullen deze tocht verplaatsen naar zondag 24 april. Op die dag nemen wij deel aan Vlaanderen Wandelt en hadden daarvoor een tocht vanuit Weelde gepland. Omdat Poppels Glorie zo'n mooi parkoers kan aanbieden gaan we die in de plaats stellen en het wordt dus Vlaanderen Wandelt in Poppel.

Nu er eindelijk schot lijkt te komen in het versoepelen van de coronamaatregelen knopen wij terug aan met de organisatie van onze tochten. De eerste in de rij is onze 6de Poppels Glorie.

 

Als kleine club besteden wij zoals gewoonlijk al onze rustposten uit aan de plaatselijke horeca. In het geval van Poppels Glorie betekent het 2 posten in België en 3 in Nederland. Op de Belgische rustposten (gemeentezaal en ’t Jachthuis) is het de verantwoordelijkheid van de uitbater om de controle van de coronapas (Covid Safe Ticket) op zich te nemen en zal je die dus steeds moeten aanbieden als je er iets wil consumeren. In Nederland is de situatie ondertussen terug als voor corona, d.w.z. geen 1,5m afstand en geen covid safe ticket nodig. Zowel in België als Nederland is het mondmasker niet meer verplicht in de horeca. Om de inschrijving zo vlot mogelijk te laten verlopen voeren we deze uit in een apart lokaal (café Mieke Pap) dat uitsluitend gebruikt wordt voor de inschrijving en pas in de namiddag opent voor klanten. Hierdoor moeten we hier geen CST-kontrole uitvoeren. Als je voor de start en na aankomst nog iets wil consumeren kan dat in de aanpalende gemeentezaal, waar er dus wel CST-kontrole zal zijn.  


Voor een uitgebreide voorbeschouwing en volledige info :

https://www.deravelsewandelaars.be/lesson/poppelglorie/