10e Editie van onze Marathon van 23 december 2023

  't Kempens Landgoed Marathon

Zaterdag 23/12/2023

Alle aspecten van de natuur komen aan bod. Bosgebied is het hoofdmenu maar er is voor een gepaste afwisseling gezorgd met passages langs riviertjes en vennen, heide , grafheuvels en zelfs een natuurbegraafplaats

Korte beschrijving

 

Vanuit de gemeentezaal, grenzend aan café Mieke Pap in grensgemeente Poppel, bieden we je een prachtige, afwisselende en rasechte natuurtrail over 42 of 50 km aan. Deze trail situeert zich voor 70% in Nederland, waar we talrijke zogenaamde landgoederen van de Brabantse Kempen zullen doorkruisen  Het gaat dan over domeinen, meestal in privaat bezit, maar die vrij toegankelijk zijn voor wandelaars. We vermelden de Utrecht (2500 ha) en Gorp en Roovert (1100 ha) als voornaamste, maar verder ook de Hoevens, Ooievaarsnest en Nieuwkerk. Eerst is er natuurlijk een Belgische aanloop om tot daar te geraken en terug te keren en die verloopt o.m. door de bossen van Molenheide en het privaat domein de Schrieken.

Alle aspecten van de natuur komen aan bod. Bosgebied is het hoofdmenu maar er is voor een gepaste afwisseling gezorgd met passages langs riviertjes en vennen, heide (Regte Heide), grafheuvels en zelfs een natuurbegraafplaats.

 

Praktische info

  • Laatste wandeling van onze

    MIEKE PAP GOES…HOLY SHIT!…150 KM !!

  • Afstanden: 42 & 50km
  • Inschrijving & startplaats:Gemeentezaal Poppel Dorp 30
  • Starten kan vanaf: 6 u 15
  • Bevoorrading op verschillende rustpunten
  • kostprijs: € 1.50 voor  leden en € 3 voor NIET leden 
  • Inlichtingen: Lauwers Leo GSM +32(0)499 72 25 49 - E mail: leolauwers@outlook.com

Startplaats

Verblijfmogelijkheden

In en rond Poppel vindt men verschillende overnachtingsmogelijkheden.Het betreft meestal kleinere B&B of hotels , maar van zeer uitstekende kwaliteit. Hieronder een kleine lijst: